Butterfly pose

Butterfly pose of de vlinderhouding. Een zalige pose om die heupen los te maken en spanningen los te laten. Ontdek in deze blog enkele tips voor de pose. Ik overloop 4 verschillende variaties op de pose zodat jij op zoek kan gaan naar diegene die helemaal bij jou past.

 

Lees meer »

Savasana

Savasana, die heerlijke eind pose. Eentje om volledig te ontspannen fysiek, mentaal en emotioneel. Makkelijker gezegd dan gedaan niet? En wat als die pose toch niet helemaal zo goed voelt?

 

Lees meer »

Shoulder bridge

De shoulder bridge of brug houding opent de borst en longen, versterkt het onderlichaam en core en versoepelt de rug. Bovendien werkt de pose kalmerend voor mind door meer bloedcirculatie en zuurstoftoevoer naar de hersenen te voorzien. Een ideale pose bij stress.

 

Lees meer »

Seated Forward Fold

Vind jouw eigen unieke variatie van de Seated Forward Fold of Paschimottanasana

Een zittende vooroverbuiging kan soms een hele uitdaging zijn voor onze hamstrings. Pas de pose aan jouw lichaam aan. Zoek wat werkt voor jou en je lijf.

 

Lees meer »

Putteke winter en koukleumen

Hoe ervaar jij de wintermaanden?

Ik zelf vind het gezellig tot op zekere hoogte. Vriesweer met het zonnetje dat volop schijnt vind ik geweldig. Regenachtige dagen en lange periodes van grijs weer vind ik dan weer niets. Vanaf de maand januari heb ik het meestal zowat gehad met de winter. En ondertussen verlang ik al weer naar de lente met haar heerlijke zonnetje en zachte temperaturen.

Lees meer »

De buikademhaling

Onze ademhaling, wat een krachtige tool! Ze is er altijd en je kan er dus steeds op terugvallen. Het kan jouw anker zijn.

Vaak hebben we niet op de juiste manier leren ademen. En zit onze ademhaling eerder hoog en oppervlakkig in de borst. En al zeker wanneer we een stresske hebben. Dan verhoogt en versnelt de ademhaling nog meer.

 

Lees meer »

De 5 elementen

Begin oktober 2022 trok ik richting Ibiza om mezelf onder te dompelen in de 5 elementen tijdens de yin yang training. En wauw wat was dat een geweldige ervaring! Ik maakte, samen met een groep vol prachtige dames, kennis met elk element en zijn kwaliteiten. Tijdens de opdrachten en de reflectietijd ontdekte ik welke elementen in balans en welke in disbalans waren. Ik leerde hoe ik elk element kon ondersteunen op een holistische wijze om weer wat meer balans te mogen ervaren maar vooral ook hoe ik mijn eigen receptje van tools kon samenstellen. We leerden 'goochelen' met de elementen en dat vond ik echt fantastisch!

 

Lees meer »