Hallo!

 

Graag stel ik mezelf even aan jou voor. Mijn naam is Charlotte. Avontuurlijk, beweeglijk, dromer. Ik hou van dansen, verbinden, groeien, verwondering, reizen en natuur. Als yoga teacher geef ik jou heel graag de geweldige tools van yoga en zenuwstelsel regulatie mee om terug connectie te maken met je lijf. Jezelf leren kennen op en naast de mat. Laten we er samen een ontdekkingstocht van maken. Want hoe beter we onszelf kennen hoe meer we vanuit ons hart kunnen leven.

Enkele jaren geleden kwam ik in een burn-out terecht. De paniekaanvallen, angst en de freeze modus staken al langer geregeld de kop op. De burn-out was voor mij dan ook een duidelijk teken om het anders aan te pakken. Ik stond altijd aan, de gedachten bleven maar als een mallemolen draaien, ik kon geen rust vinden en had het gevoel dat ik steeds bezig moest zijn. Mijn perfectionisme ging tot het uiterste. Toch zat ik vaak vast, kon ik me moeilijk concentreren en geraakte amper in gang. Verlamd door angst. Mijn lichaam raakte letterlijk op. Mijn buik en huid protesteerden, ik had hoofdpijn en soms zelfs migraine, weinig energie, gespannen spieren en rugpijn. Yoga was, naast de therapiesessies, een enorme steun voor mij en dat is het nog steeds. Het ondersteunt mij om meer rust te vinden, te luisteren naar mijn lichaam, gedachtenpatronen te begrijpen en emoties toe te laten zonder oordeel (yes ook die mindere leuke ;) ). Om mij opnieuw veilig te mogen voelen in mijn lichaam. Door yoga wordt het voor mij telkens iets minder vechten tegen die niet zo leuke gedachten en emoties en komt er meer rust en flow. Maar laten we eerlijk zijn niet elke dag gaat over rozengeur en maneschijn. But hey that's life. Met zijn ups en downs. En wanneer we ook onze downs kunnen aanvaarden en appreciëren wordt het leven iets luchtiger.

Vanuit mijn eigen levenservaring, enkele fantastische trainings en mijn ervaring als yoga teacher deel ik graag mijn kennis met jou.


Ik hoop je mee te mogen inspireren om jouw eigen unieke pad naar meer veiligheid in je lichaam te ontdekken!

 

Liefs, 

Charlotte

 

Trainings:

200hr Hatha - Vinyasa training bij Gayatri Yoga Tenerife

50hr Yin Yoga bij Prana Yoga Studio in Waver

150hr Yin Yang yoga training 5 elements bij FindBalance Yoga

20hr mindful, trauma informed yoga bij Yoga Medicine

Vormingsdag polyvagaal theorie en praktijk bij Burn-Out Academy

60hr Intuitive Journey (thai yoga bodywork) bij Thai Yoga Art 

55hr Nervous System and Restorative Yoga bij Yoga Medicine (ongoing)

200hr Thai yoga massage practitioner (ongoing)